Varför sexköpslagen är fel.

Pengar plus sex=Förtryck???

Lotusblomma

Efter att ha läst boken ”Porr horor och feminister” av Petra Östergren så har mina ögon öppnats angående detta att sälja sex. Petra Östergren är en så pass bra klarläggare av fakta och verklighetens förhållanden att jag bytte åsikt om detta infekterade ämne när jag hade läst boken. När undersökningar gjorts om prostitution tidigare i Sverige så har de prostiuerade själva sällan eller aldrig intervjuats. (Jag använder detta ord här för att det är det ordet som undersökarna själva använder. De som säljer sex vill inte att man säger så om dem och använder det inte om sig själva. Därför använder jag det för sista gången här).

Sexarbetare, alltså till exempel stripteasartister eller porrfilmsmodeller, däribland de människor som säljer sexuella tjänster, vill själva inte ha lagen! Och det som Gudrun Schyman, Zaida Catalan och andra förespråkare av lagen säger att lagen gör, skyddar sexarbetare från övergrepp, det gör redan andra lagar.

Vi har redan lagar som straffbelägger våldtäkt, sexuellt tvång, sexuellt utnyttjande, sexuellt utnyttjande av minderårig, trafficking och slaveri.

Det förespråkarna av lagen säger är att köpa sex i sig är liktydigt med våldtäkt.

Så ingen myndig människa i hela världen vill alltså sälja sexuella tjänster frivilligt? Och de i The Rose Alliance finns alltså inte? (The Rose Alliance är en organisation för sexarbetare).

Eller ljuger de som säger sig vilja sälja sexuella tjänster frivilligt? Gudrun Schyman argumenterar utifrån att människor (framförallt pratar hon mycket om kvinnor vad hon anser om män som säljer sex till män är för mig högst oklart) som säljer sex inte vet sitt eget bästa, att de om de bara tänkte till ordentligt skulle inse att de egentligen är manipulerade av den kvinnoförtryckande patriarkala könsmaktsordningen.

Är inte det djupt ofeministiskt i sig att tycka att det finns massa myndiga människor där ute som inte vet sitt eget bästa?

Och då talar vi alltså inte om en psykiskt sjuk människa som har druckit två flaskor wiskey och två sexpack elefantöl som just då, i sitt fyllerus, håller på att balansera på räcket till Västerbron.

För jag kan förstå att man kan säga att en människa under extrema förhållanden inte kan sägas veta sitt eget bästa. Men då syftar jag på människor djupt inne i en grav psykos! Då kan man kanske börja tala om att inte veta sitt eget bästa, när man lider av grava vanföreställningar och har hallucinationer.

Men här talar vi om nyktra, intelligenta, myndiga människor som av egen fri vilja säljer sex. Då ska alltså en helt utanförstående tyckare och förståsigpåare, Gudrun Schyman, avgöra att de inte vet sitt eget bästa! Hur kan hon veta bättre än sexarbetarna själva hur de ska eller inte ska leva sina liv?!

Politiken måste ha många olika gränser. För att upprätthålla och skydda integriteten bland annat. En sådan självklar gräns är den mänskliga kroppen. Den måste var och en som individ bestämma över. Där ska inte statliga verk eller myndigheter, politiker, polisen eller helt kort, Farbror Staten, in och peta. Varken peta i bokstavlig eller överförd betydelse. Därför måste sexköpslagen bort.

Och framförallt, som sagt: Sexarbetarna själva vill inte ha den!

Om nlpmannen

Oscar Solberger, 34 år, väldigt fascinerad av NLP. Jag älskar teater, film, musik, böcker och att resa. Jag är med i Nätverket svart måndag, Greenpeace, Humanisterna, Liberatis kärntrupp, mailinglistan Djungel och ser mig som liberal med många gröna drag.
Detta inlägg publicerades i Förmynderi, Gudrun Schyman, Liberalism, Politik, Prostitution, Sex, Sexarbetare, Sexualitet, Zaida Catalan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s