Därför behövs Liberaldemokraterna.

Tomas Bodström-övervakningens bäste vän?

Tomas Bodström-övervakningens bäste vän?

 

Johan Pehrsson-hårdare tag är ju alltid bra!

Johan Pehrsson-hårdare tag är ju alltid bra!

Som demokrat, likabehandlare, liberal, motsåndare av övervakning och integritetsälskare så är jag fortfarande inne i en period av att slicka mina politiska och demokratiska sår, eftertanke och eftervalsanalys.

Nästan alla liberaler åkte ut ur Sveriges riksdag. Camilla Lindberg, Agneta Berliner med flera. Några få sitter kvar och några få kom in men totalt är antalet liberaler få, ytterst få.

Tuve Skånberg

Tuve Skånberg

Även om Tuve Skånberg av många anses vara en pajas så är han en ärkekonservativ sådan. Tillsammans med 5-6 andra ärkekonservativa ledamöter så stärktes ”Family values”-delen av Kristdemokraterna.

Lyckligtvis kommer Tomas ”Jag älskar övervakning och hatar integritet” Bodström att bo i USA. En större politisk vinst får man ju leta efter!

Men efter att ha fått äta mediumgrillad entrecote med någon fet god sås och perfekta klyftpotatisar, fetaostsallad och ha fått dricka Riojavin, (Bodström blir jänkare) vad får vi då till efterrätt?

Beatrice ”jag kan inte stava till rättstatsprincip” Ask!

Beatrice Ask-boxas mot liberalerna!

Beatrice Ask-boxas mot liberalerna!

Hon sitter kvar som justitieminister!

Är hon den sämsta politikern sedan allmän rösträtts införande år 1921? Eller är hon bara den sämsta justitieministern sedan dess?

Torkild Strandberg och Johan Pehrsson blir riktlinjer för vilken politik som Folkpartiet ska köra de kommande 4 åren och deras nya partisekreterare, Nina Larsson, svarade i sin väljarbarometer att hon tyckte att FRA-lagen var väldigt bra och likaså sexköpslagen.

Jimmie Åkesson-hängde in uniformen igår.

Jimmie Åkesson-hängde in uniformen igår.

In marcherade 20 stycken Sverigedemokrater. Människor som ärkenostalgiskt längtar tillbaks till ett Astrid Lindgren-Sverige som aldrig har funnits och som åtminstone jag aldrig vill ha tillbaks. Ett Folkhemmets Sverige. Som kanske låter bra. Men Sverigedemokraternas Sverige, det var ett Sverige där vi mellan 1921 och 1975 hade ett rasbiologiskt institut!

Det var ett Sverige där samer, romer, resandefolket, droganvändare, sexarbetare, HBT-personer, ”mentalt efterblivna”, förståndshandikappade, människor med Downs synsdrom, andra funktionsnedsatta, utlänningar, och muslimer och judar behandlades med allt ifrån hånleenden till skallmätning.

Det där varma, mjuka mysiga Sverige utan strykbarn, det har aldrig funnits! Och Sverigedemokraterna vill alltså tillbaks till något som inte ens har funnits!

För att inte tala om SD:s historia. Så sent som på 1990-talet så kom folk klädda i nazistuniformer till medlemsmötena! Vilket i och för sig förbjöds men det var ju för att det inte såg snyggt ut utåt! Inte för att det det ansågs som problematiskt i sig att ha nazistuniform!

Kort sagt: Den riksdag som sitter just nu är enligt mig den mest konservativa, övervakningskramande, integritetshatande, demokratikrympande och oliberala sedan väldigt många år. Kanske ända sedan allmän rösträtts införande, 1921.

En översättare av mangaserietidningar är otalad för barnpornografibrott för att han har innehavit teckningar av barn som har haft sex, justitieministern tycker inte bara att detta är okej utan har dessutom ingen aning om oskuldspresumtion och därför så är min slutsats:
Liberaldemokraterna behövs!

Annonser

Om nlpmannen

Oscar Solberger, 34 år, väldigt fascinerad av NLP. Jag älskar teater, film, musik, böcker och att resa. Jag är med i Nätverket svart måndag, Greenpeace, Humanisterna, Liberatis kärntrupp, mailinglistan Djungel och ser mig som liberal med många gröna drag.
Det här inlägget postades i Animerade serier, Etnicitet, Etnisk tillhörighet, Folkgrupp, Främlingsfientlighet, Främlingshat, Främlingsrädsla, Integrationspolitik, Invandrare, Liberaldemokraterna, Nationalitet, Nationell tillhörighet, Politik, Rashat, Rasism, Rättspolitik, Sexarbetare och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s