Magnus Hedman-en folkhjälte, ingen förbrytare!

Magnus Hedman-har du inte skadat någon, skäms INTE!

Magnus Hedman-har du inte skadat någon, skäms INTE!

Magnus Hedman

Magnus Hedman

Just nu så pågår en rättsprocess mot Magnus Hedman. Han är misstänkt för att ha köpt sex. Magnus Hedman själv nekar till anklagelsen och säger att han är emot varje form av slaveri men tycks se hela händelsen som att sexköp av en person som frivilligt vill sälja sex är något som varken polis eller någon annan har att göra med.

Det håller jag med om. Polisen, jag, du som läser detta, har inget att göra i Magnus Hedmans eller någon annans sovrum. Oavsett om sexet där är betalt, obetalt,i grupp eller bara med två personer, mysigt och trevligt eller om det är med piskor och handklovar. Det enda tillfälle då sex är en fråga för rättsväsendet är om det har skett under tvång eller hot eller om det är frågan om våldtäkt.

Magnus Hedman är en svensk folkhjälte, han har gjort fantastiska insatser inom fotbollen och så länge han inte har skadat, hotat eller tvingat någon till sex så ska inte massvis med skattepengar slösas på tingsrätssprocesser om huruvida han har eller inte har betalt för sex eller inte. Självklart gäller exakt samma sak för alla andra också men saken hade knappast ens kommit till domstol om han inte hade varit kändis.

Ytterst få fall av sexköp kommer (lyckligtvis tycker jag) till domstol och vad vuxna, samtyckande människor har för slags sex och om de tar eller får betalt för att ha det här sexet ska inte vara en polisfråga.

Att slaveri, trafficking (som dessutom är allra vanligast inom städning och byggbranschen, inte sexarbete), tvång och våldtäkt ständigt blandas ihop med sexarbete är också typiskt och sorgligt för hela debatten, inte bara i Magnus Hedmans fall.

De två har nämligen inget med varandra att göra. Jag kommer att återkomma till detta.

Annonser

Om nlpmannen

Oscar Solberger, 34 år, väldigt fascinerad av NLP. Jag älskar teater, film, musik, böcker och att resa. Jag är med i Nätverket svart måndag, Greenpeace, Humanisterna, Liberatis kärntrupp, mailinglistan Djungel och ser mig som liberal med många gröna drag.
Det här inlägget postades i Etik, Frihet, Kändisar, Liberaldemokraterna, Liberalism, Moral, Moralism, Polisen, Politik, Rättspolitik, Samtycke, Sex, Sexarbetare, Sexualitet, Värdefilosofi, Vuxna och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Magnus Hedman-en folkhjälte, ingen förbrytare!

  1. Moose skriver:

    Oavsett om du eller Magnus anser att prostitution bör avkriminaliseras eller inte, så visste han att det var olagligt vid (det påstådda sexköpet) något annat är otroligt. Alltså bröt han medvetet mot lagen och bör dömas efter det.

    Om han nu ville ligga och absolut måste betala för det, kunde han åkt utomlands där det är lagligt. Moraliskt tveksamt, javisst. Men ingen tvingar honom att köpa sex.

    • nlpmannen skriver:

      Ja, självklart var Magnus Hedman medveten om att det är olagligt att köpa sex i Sverige. Och just därför ska han dömas för det brott som han har begått, om domstolen finner honom skyldig. Vad jag menade med mitt inlägg var först och främst att jag anser att det ska vara lagligt att köpa och sälja sexuella tjänster. Nej, självklart tvingade ingen honom att göra vad det nu var han gjorde. Men fram tills vi gör det lagligt så ska han självklart dömas om han finns vara skyldig och frikännas om han finns vara oskyldig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s