Sverigedemokraterna-saknar de totalt kunskap om historien?

Som alla vet så har det tragiska inträffat att en människa tog livet av sig genom sprängning mitt i julhandeln i Stockholm. Och det första Sverigedemokraterna gör är att skrika: ”Vad var det vi sa? Äntligen!”. Mannen som sprängde sig själv var, av allt att döma, muslim. Man kan göra två tolkningar av det sista ordet, ”Äntligen!”. Antingen så menar SD att de äntligen kan säga ”Vad var det vi sa?”. Eller så menar de att det äntligen har skett ett självmordsattentat i Sverige. Menar de det senare så har de en vedervärdig syn på våld och mänskligt lidande. Menar de det förra så är de enbart obildade.

Det verkar som om personen som begick självmord genom sprängning var muslim och att han gjorde det just för att han var muslim, att han gjorde det som ett sätt att göra religionen politisk. SD:S resonemang, tycks då syfta på att ”se här vad som händer när man släpper in sådana därninga muslimer, de spränger sig i bitar på gator och torg”.

Inte bara är de absolut flesta muslimer, precis som de absolut flesta judar, kristna, buddister och andra, människor som bara vill tjäna pengar för att betala sin skatt, sina skulder och sina räkningar, umgås med sina barn och sin fru eller sin äkta man, uppfylla sina drömmar och mål och göra något roligt på sin fritid. Dessutom tycks SD totalt glömma historien.

Alla vi som är födda från 1980 och bakåt har egna minnen av en eller flera av följande våldsamma händelser och terrordåd och organisationer: Röda arméfraktionen, Bader-Meinhof-ligan, sprängningen av Västtysklands ambassad i Stockholm, mordet på den jugoslaviske ambassadören, även det i Stockholm, Bulltofta-attentatet, Norrmalmstorgsdramat, ETA, IRA, och så vidare. Alla dessa sprängningar med mera inträffade från 1970 till 1989, perioden då IRA och ETA var som allra mest aktiva.

Jag är född 1975, när jag fyllde 14 år så hade vi i Sverige och Europa haft 20 år av ett helvetes jävla flygplanskapande och kommunistiskt, baskiskt eller irländskt katolskt sprängande och skjutande!

Och i Sverige så satte Bevara Sverige Svenskt, Sverigedemokraterna, Vitt Ariskt Motstånd med flera organisationer igång att elda flyktinganläggningar för fulla muggar på 1990-talet.

Dessa idioter var inte muslimer och i flera fall var de inte alls människor som attackerade andra människor i andra länder utanför sina egna. I IRA:s och ETA:s fall var det ju spanska medborgare som attackerade andra spanjorer och rent formellt juridiskt så var ju de IRA-bombare som slog till i London lika mycket britter som alla andra i öriket. Att de inte identifierade sig som britter är en helt annan sak.

Och sprängningen av Västtysklands ambassad, det var ju en attack mot tyskar utförd av andra tyskar.

Ja, allting tyder på att detta är det första exemplet på en självmordsbombare i Svrige, men alla människor med alla indianer i kanoten önskar såklart att det blir det sista fallet.

Men att terrordåd skulle vara 1.Nytt. 2. Muslimskt. 3. Utländskt. är rent nonsens och visar att SD behöver gå på en riktigt lång kurs i historia.

Som jag har skrivit tidigare på den här bloggen: Man kan ha vilka åsikter och ideologi som helst. Man kan framföra argument för dessa åsikter som antingen är rationella eller irrationella, som antingen är giltiga argument argumentationsanalytiskt eller inte.

Men man måste alltid vara ordentligt påläst och ha grundläggande fakta rätt innan man framlägger sin tes och sina argument.

Det verkar som om SD inte har någon som helst koll på historiska grundfakta. Åtminstone i detta fall. Jag kommer säkert få anledning att återkomma till Sverigedemokratiska faktafel.

Om nlpmannen

Oscar Solberger, 34 år, väldigt fascinerad av NLP. Jag älskar teater, film, musik, böcker och att resa. Jag är med i Nätverket svart måndag, Greenpeace, Humanisterna, Liberatis kärntrupp, mailinglistan Djungel och ser mig som liberal med många gröna drag.
Detta inlägg publicerades i Etnicitet, Etnisk grupp, Etnisk tillhörighet, Religiös grupp, Religion, Religionsfrihet, Sekularism, Självmord, Självmordsbombare, Sverigedemokraterna, Terrordåd, Terrorism, Våld. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sverigedemokraterna-saknar de totalt kunskap om historien?

  1. Johan skriver:

    Ja, de saknar kunskap om dels denna händels, men också om så ofattbart mycket mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s